GOLVVÅRD

…GÖR SÅ ATT GAMLA GOLV FÅR NYTT LIV

  • Golv existerar i olika hårdhetsgrader och material.
  • Hårda golv: Natursten, Keramiska, Betong och konstbetong.
  • Halvhårda: Linoleum, Plast, Gummi, Trä och Laminatgolv
  • Mjuka: Textilmattor av olika slag.

Olika typer av golv skiljer sig mycket vad gäller tålighet mot repor, friktion, kemikalier, känslighet för vatten, värme, Uv-strålning och borttagning av fläckar. Detta påverkar både hur den regelbundna städningen ska utföras men också hur det periodiska underhållet ska bedrivas för att kvalitén och livslängden på dina golv ska bli så lång som möjligt.

För regelmässig städning använder vi på Mälardalenrent så torra och skonsamma metoder som möjligt eftersom de flesta golv är känsliga mot just vatten och kemikalier.

Är golvet polish behandlat och lite slitet kan vi utföra en torrpolering som återger golvbehandlingen dess städbarhet och ursprungliga lyster. Torrpolering reducerar och avlägsnar friktionsmärken, klackmärken, repor samt typiska s.k gångstråk.

I de fall en grundligare golvvård behövs där vi lägger ny polish så bestryks golvet typiskt med 4-6 lager av den nya polishen. Detta är vanligast på plast- o linoleumgolv. Handlar det om trägolv så slipar vi golvet och återuppbygger ett smuts och vattenavvisande ytskikt av lack eller olja. Golvslipning kräver stor erfarenhet och vi utför alltid en noggrann besiktning  av golvet innan jobbet påbörjas.